Leerdoel voortgang
0% Voltooid

Spin the Bottle!


Wat doet deze template? 

Spin the bottle is een klassenspel waarbij spelers elkaar beter kunnen leren kennen of elkaar kunnen uitdagen.

Dit spel stimuleert het zelfinzicht door spelers individuele en uitdagende taken of vragen te geven, waarbij tijd is voor reflectie. Daarom wordt dit template veel gebruikt door gebruikers die communicatie, teamgevoel en creativiteit willen stimuleren.

Hoe in te zetten?

Spin the bottle bestaat uit leerlingen die in een cirkel staan, met in het midden van de cirkel een lege fles. De eerste speler stapt op de lege fles, waardoor de fles begint te draaien en willekeurig een deelnemer zal kiezen. Als de fles gestopt is met draaien moet degene naar wie de fles wijst een vraag beantwoorden of een uitdaging uitvoeren. De vraag of activiteit wordt zichtbaar als de fles een deelnemer heeft aangewezen. Als de deelnemers de taak heeft uitgevoerd of de vraag heeft beantwoord mag hij de fles opnieuw laten draaien.

Spin the bottle wordt gespeeld door 2-10 spelers. Bij het maken van het spel worden kaartjes gevuld met vragen, dilemma’s, opdrachten en/of uitdagingen. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van afbeeldingen, geluiden en tekst. Bij dit template is het ook een idee om de leerlingen te betrekken bij het vullen van de kaartjes of de leerlingen de kaartjes zelfstandig laten bedenken (en maken).

VOORBEELDEN

Vragen

Vragen stellen en iedere deelnemer willekeurig aan de beurt laten komen? Daarvoor kan je het template ‘Spin the bottle’ goed inzetten. De aangewezen deelnemer beantwoordt de vraag en laat vervolgens de fles opnieuw draaien, waarna een nieuwe leerling een vraag krijgt.

Uitdagingen

Bij Spin the bottle is het mogelijk om willekeurige deelnemers om de beurt een uitdaging te geven. Dit kan een uitdaging zijn waarbij de deelnemer een antwoord moet bedenken of waarbij de deelnemer een uitdaging moet uitvoeren. Een voorbeeld is: ‘Kun jij een woord bedenken met…’

Dilemma’s 

Het is met dit template ook leuk om de deelnemers verschillende dilemma’s voor te leggen. De deelnemers kiezen uit twee keuzes hun voorkeur en lichten deze toe. Hiermee draagt dit template ook bij aan het stimuleren van communicatie.

Opdrachten

Met Spin the bottle kun je de leerlingen opdrachten laten uitvoeren, hiermee kan je leerlingen bijvoorbeeld lekker laten bewegen of leerdoelen actief laten verwerken. Zo zou je de leerlingen verschillende houdingen aan kunnen laten nemen, doordat ze het poppetje dat in beeld komt moeten spiegelen.

Nieuw!

De Gouden Weken

Start het nieuwe schooljaar vol beweging!

Je bent er bijna!

Dank je wel!

Bevestig je aanmelding

Trek een sprintje naar je mailbox en klik op de link in de mail om je aanmelding te bevestigen. Hinkel voor de zekerheid ook even langs je spambox.

Tot snel, tot Wieblie!

Bedankt

Het is gelukt!

Jij bent een échte Wieblie!

Trek een sprintje naar je mailbox voor verdere informatie en hinkel voor de zekerheid ook even langs je spambox. Tot ziens, tot Wieblie!

Aanmelden gratis account

Het is gelukt!

Bedankt voor je aanmelding.
Jij bent een échte Wieblie!

Trek een sprintje naar je mailbox voor verdere informatie. Hinkel voor de zekerheid ook even langs je spambox. 

Tot ziens, tot Wieblie!