Hoe ziet een samenwerking eruit? Ontdek hier de 2 fases van de samenwerking

Kom exact te weten hoe iedere fase van de samenwerking eruit ziet. Verwacht de beste ondersteuning van onze experts zodat jouw team vol zelfvertrouwen bewegend leren toepast in de dagelijkse lessen. 

Janneke wieblie
Rob Wieblie

Fase 1 - De verkenningsfase

We gaan samen op onderzoek uit! Dit is belangrijk om twee redenen. Jullie krijgen goed inzicht in wat Wieblie voor jullie kan betekenen en waar de groeipotentie zit. Wij ontvangen waardevolle informatie voor optimale ondersteuning gedurende het jaar. Aan het einde van deze fase kunnen jullie een bewuste keuze maken over een eventuele samenwerking . 

We trappen af met de Quickscan. Dit is de ultieme methode die essentiële informatie in kaart brengt voor de integratie, namelijk: 

  • De potentie van deze leermethode voor jouw school
  • De mate waarin bewegend leren nu al geïntegreerd is op jouw school
  • De benodigde stappen voor de (verdere) integratie van bewegend leren

Je hele team vult de vragen voor de Quickscan in. Is deze afgerond? Dan ontvangen jullie een persoonlijk rapport dat als basis dient voor het verdere verloop van de integratie. 

Het rapport dat uit de Quickscan komt, bespreken we samen.

De onderwerpen die aan bod komen:

  • Waar ondersteuning nodig is om je team met bewegend leren aan de slag te laten gaan
  • Waar we in het Plan van Aanpak op focussen om de integratie te laten slagen
  • De beschikbare ondersteuning via de diverse Wieblie pakketten
  • Welk programma sluit aan op jullie behoeften

Het moment is aangebroken voor de sleutelvraag: starten we de samenwerking?

Als jullie een duidelijke match zien en alle stoplichten staan op groen dan is de samenwerking een feit. Door naar de volgende fase! 

arrow wieblie 3

Fase 2 - De ontwerpfase

Op basis van jullie Quickscan en het gekozen programma, gaan we aan de slag. We stellen een conceptplanning op voor het komende schooljaar met duidelijke resultaten die we samen willen bereiken. Tussentijdse evaluaties zorgen ervoor dat we kunnen bijsturen waar nodig. Samen werken we toe naar succes en halen we het maximale uit de samenwerking.

Gedurende het traject word je als team gekoppeld aan een procesbegeleider. Zie deze begeleider als onderdeel van jullie team. Hij of zij werkt minstens een jaar intensief met jullie samen en helpt jullie duidelijk richting geven aan waar jullie gezamenlijk naartoe werken.

Uit ervaring weten we dat zo’n procesbegeleider een vereiste is voor een soepel verlopende integratie van bewegend leren. Tijd voor een kennismaking dus! 

Gedurende het traject word je als team gekoppeld aan een procesbegeleider. Zie deze begeleider als onderdeel van jullie team. Hij of zij werkt minstens een jaar intensief met jullie samen en helpt jullie duidelijk richting geven aan waar jullie gezamenlijk naartoe werken.

Uit ervaring weten we dat zo’n procesbegeleider een vereiste is voor een soepel verlopende integratie van bewegend leren. Tijd voor een kennismaking dus! 

De experts van Wieblie concretiseren nu jullie Plan van Aanpak zodat iedereen een duidelijk beeld heeft van de doelen voor komend jaar en welke stappen nodig zijn om de gewenste groei te realiseren. Dit is tevens ideaal voor tussentijdse evaluaties, omdat we zo kunnen inschatten of we op koers liggen.

De inhoud van het Plan van Aanpak hangt af van het programma dat jullie hebben gekozen.

  • Kiezen jullie voor het Basis (online) pakket? Dan focussen we ons in de planning op hoe jullie de online ondersteuning gedurende het jaar optimaal kunnen toepassen om de gewenste groei te behalen
  • Bij de uitgebreidere pakketten (Basis + & Compleet) gaan we een stap verder. We plannen ook alvast de data van de workshops in, zetten uiteen hoe de coaching-uren ingezet gaan worden en eventueel welke maatwerk lessen jullie kunnen verwachten

Ieder onderdeel van het Plan van Aanpak vindt altijd plaats in overeenstemming met jullie team. En wel zo prettig: jullie kunnen extra wensen en behoeften bij ons aangeven. Wij zorgen ervoor dat ze in het Plan van Aanpak komen te staan!

In deze fase beoordelen jullie de conceptplanning. Als we tot het punt zijn gekomen dat iedereen het eens is met de opzet en de doelstellingen, plannen we de data voor alle online en offline sessies in. 

Het Plan van Aanpak is nu gereed. De planning voor het komende jaar is bekend en we bereiden ons voor op de praktijk.   

arrow wieblie 3
dsc 2840 copy2
Rob Wieblie

Fase 3 - De praktijkfase

Inzetten van de Wieblie methodiek

Bij Wieblie begrijpen we dat het succes van bewegend leren staat of valt met de betrokkenheid en draagkracht van leerkrachten. Onze unieke Wieblie Methode is speciaal ontworpen om leerkrachten stap voor stap mee te nemen in dit avontuur. We hanteren een gedegen aanpak, verdeeld in drie pijlers:

*Onze methodiek is gebaseerd op het Knoster model, waarbij we stapsgewijs elk element aanpakken en ervoor zorgen dat leerkrachten zich comfortabel voelen om bewegend leren intrinsiek toe te passen.

Samen vormen we een solide visie en structuur voor de succesvolle integratie van bewegend leren.

We verhogen het kennisniveau van leerkrachten met betrekking tot de voordelen en effectieve toepassing van bewegend leren.

We ondersteunen leerkrachten bij het daadwerkelijk implementeren van bewegend leren in de klas, met praktische tools en strategieën.

arrow wieblie 3

Ontdek of de Wieblie samenwerking ook voor jouw school geschikt is

Laat vrijblijvend je telefoonnummer achter en onze bewegend leren expert belt je zo snel mogelijk. Of plan zelf online je afspraak in op een moment dat jou het beste uitkomt. 

Plan belafspraak in

Ben je benieuwd naar de beschikbare ondersteuning?

Bekijk alle Wieblie programma’s

Welk ondersteuning brengt jouw team verder? 

BASIS (online)

Voor teams die al een solide basis hebben of willen starten met bewegend leren

BASIS+

Voor teams die met volle ondersteuning bewegend leren zo snel mogelijk willen integreren

COMPLEET

Voor teams die vanaf de start álles uit bewegend leren willen halen op toekomstbestendige werkwijze

Laat onze experts binnen 24 uur contact met je opnemen

Bespreek vrijblijvend de mogelijkheden met een van onze experts. Na dit gesprek weet je onder andere:

arrow wieblie 3

Laat hieronder je gegevens achter

Nieuw!

De Gouden Weken

Start het nieuwe schooljaar vol beweging!

Je bent er bijna!

Dank je wel!

Bevestig je aanmelding

Trek een sprintje naar je mailbox en klik op de link in de mail om je aanmelding te bevestigen. Hinkel voor de zekerheid ook even langs je spambox.

Tot snel, tot Wieblie!

Bedankt

Het is gelukt!

Jij bent een échte Wieblie!

Trek een sprintje naar je mailbox voor verdere informatie en hinkel voor de zekerheid ook even langs je spambox. Tot ziens, tot Wieblie!

Aanmelden gratis account

Het is gelukt!

Bedankt voor je aanmelding.
Jij bent een échte Wieblie!

Trek een sprintje naar je mailbox voor verdere informatie. Hinkel voor de zekerheid ook even langs je spambox. 

Tot ziens, tot Wieblie!