Basisvaardigheden

De kracht van bewegend leren voor Basisvaardigheden

Basisvaardigheden

In een wereld waarin kinderen van nature actief en nieuwsgierig zijn, is bewegend leren onmisbaar geworden in het onderwijssysteem.

Deze krachtige benadering verrijkt niet alleen de leerervaring, maar versterkt ook essentiële basisvaardigheden. Door fysieke activiteit te integreren met het leerproces, participeren kinderen actief in de lesstof terwijl ze bewegen. Deze aanpak bevordert niet alleen de cognitieve ontwikkeling, maar stimuleert ook sociale interactie en creëert een stimulerende leeromgeving.

Benieuwd naar de mogelijkheden om bewegend leren in te zetten op het gebied van het versterken van de basisvaardigheden? Of behoefte aan ondersteuning?

teacher beeld 2

Meer weten over de basisvaardigheden? Scroll naar beneden

arrow wieblie 2

Waarom kiezen voor Wieblie?

Bewegend leren is niet langer een optie, maar een noodzakelijke component van effectief onderwijs. 

Bij Wieblie omarmen we deze overtuiging en bieden we een gestructureerde Wieblie Methodiek die bewegend leren integreert om basisvaardigheden te versterken.

 

 • Bewezen Expertise: Onze Wieblie methode (hyperlink naar pagina) is gebaseerd op bewezen resultaten en jarenlange ervaring in het veld.
 • Diverse Ondersteuning: We bieden flexibele programma’s (hyperlink naar pagina) met zowel online als op locatie ondersteuning.
 • Materialen: Onze beweegbox maken leren leuk en boeiend.
 • Creëren van kartrekkers: Onze opleiding (hyperlink) creëert interne kartrekkers voor langdurige integratie van bewegend leren.
 • Maatwerk: Ons aanbod en expertise passen bij elke school, ongeacht de omvang.
 • Ondersteuning voor Leerkrachten: Met ons Wieblie platform bieden we voor elke leerkracht zijn eigen omgeving met alle informatie, inspiratie en kennis over bewegend leren.

Ondersteuning voor Leerkrachten: De Wieblie Methodiek

Dit zijn de drie pijlers waar we jou bij helpen

Vorming

Kennis

Praktijk

Ondersteuning voor Leerkrachten: De Wieblie Methodiek

Bij Wieblie begrijpen we dat het succes van bewegend leren staat of valt met de betrokkenheid en draagkracht van leerkrachten. Onze unieke Wieblie Methode is speciaal ontworpen om leerkrachten stap voor stap mee te nemen in dit avontuur. We hanteren een gedegen aanpak, verdeeld in drie pijlers:

 • Vorming: Samen vormen we een solide visie en structuur voor de succesvolle integratie van bewegend leren.
 • Kennis: We verhogen het kennisniveau van leerkrachten met betrekking tot de voordelen en effectieve toepassing van bewegend leren.
 • Praktijk: We ondersteunen leerkrachten bij het daadwerkelijk implementeren van bewegend leren in de klas, met praktische tools en strategieën.

Onze methodiek is gebaseerd op het Knoster model, waarbij we stapsgewijs elk element aanpakken en ervoor zorgen dat leerkrachten zich comfortabel voelen om bewegend leren intrinsiek toe te passen.

quickscan afnemen.png

Versterking van Basisvaardigheden

Bewegend leren gaat verder dan alleen beweging in de klas. Uit onderzoek blijkt dat deze innovatieve aanpak een aanzienlijke impact heeft op essentiële basisvaardigheden, zoals taal- en rekenvaardigheden. 

 

Kinderen die leren terwijl ze bewegen, ervaren niet alleen een verbeterde concentratie, maar laten ook betere resultaten zien in automatisering en taakgerichtheid. Recente studies tonen aan dat bewegend leren meetbare vooruitgang kan opleveren in rekenen en spelling, waarbij kinderen tot wel 4 maanden extra leerwinst kunnen behalen.

Hoe wij ondersteunen bij subsidie versterking Basisvaardigheden

Onze ondersteuning is op maat gemaakt om aan de unieke behoeften van uw school te voldoen waarin bewegend leren een onderdeel kan zijn voor jullie totaal aanpak op de verbetering van de basisvaardigheden.

Wij bieden:

 • Strategische Begeleiding: Samen stellen we een doelgericht plan op, waarin bewegend leren een strategische rol speelt.
 • Expertise Delen: Voor scholen met de “Verbetering Basisvaardigheden” subsidie, bieden we deskundige begeleiding bij het opstellen van het activiteitenplan.
 • Persoonlijke Aanpak: Ons team staat klaar om uw school persoonlijk te begeleiden en te ondersteunen in het verbeteren van basisvaardigheden via bewegend leren.

Samen tillen we de basisvaardigheden van uw leerlingen naar nieuwe hoogten. 

Neem contact op met ons team voor persoonlijke begeleiding en ontdek hoe wij uw school kunnen ondersteunen in deze subsidietermijn.

Nieuw!

De Gouden Weken

Start het nieuwe schooljaar vol beweging!

Je bent er bijna!

Dank je wel!

Bevestig je aanmelding

Trek een sprintje naar je mailbox en klik op de link in de mail om je aanmelding te bevestigen. Hinkel voor de zekerheid ook even langs je spambox.

Tot snel, tot Wieblie!

Bedankt

Het is gelukt!

Jij bent een échte Wieblie!

Trek een sprintje naar je mailbox voor verdere informatie en hinkel voor de zekerheid ook even langs je spambox. Tot ziens, tot Wieblie!

Aanmelden gratis account

Het is gelukt!

Bedankt voor je aanmelding.
Jij bent een échte Wieblie!

Trek een sprintje naar je mailbox voor verdere informatie. Hinkel voor de zekerheid ook even langs je spambox. 

Tot ziens, tot Wieblie!