Details

Voornaam

Yolanda

Achternaam

van Hoorn

Gebruikersnaam

Yolanda

Overjou

Biografie

WAT MIJ BEWEEGT

Met mijn achtergrond als oefentherapeut Cesar heb ik ruim 30 jaar ervaring op het gebied van houding en beweging met kinderen. Ik zag ze steeds vaker en steeds jonger in mijn praktijk komen; kids met een slechte houding, pijnklachten of een bedroevend slechte motoriek. Alhoewel er nog steeds geen causaal verband kan worden aangetoond met het toenemende schermgebruik, kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat dit een van de oorzaken is dat kinderen tegenwoordig (te) weinig bewegen. Daarbij was ik ook bedrijfsoefentherapeut. Ik zag dat er voor volwassen werknemers standaard aandacht was voor een goede werkplek en tips over preventie van klachten. Waarom is er dat niet voor kinderen? Juist deze doelgroep die opgroeit in een wereld vol digitale verleidingen verdient het om dezelfde tips te krijgen.

Ik ontwikkelde allereerst Zit met Pit! Een lesprogramma voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool, wat kinderen alles leert over gezond gedrag rondom beeldschermgebruik.

Meer bewegen begint bij minder zitten!

Als vervolg op het lespakket moest er een borging komen. Iets waarmee leerkrachten geholpen werden om beweging een vaste plek in de lesdag te geven, zonder dat ze alles moeten bedenken. Dat was de start van Wieblie.

In mijn privéleven ben ik getrouwd met Gjalt en hebben we 2 inmiddels uithuizige kids. In het kader van ‘practice what you preach’ fiets ik iedere dag naar mijn geweldige Wieblie Workplace op een brede school in Heeze, ben ik regelmatig op de tennisbaan te vinden en ren ik graag over de Strabrechtse heide. Vakanties zijn voor ons fietsvakanties: tentje achterop en ‘back-to-basic’ naar de meest verlaten delen van de wereld. Met de benen vol en het hoofd leeg kan ik er daarna weer volop tegen!

Nieuw!

De Gouden Weken

Start het nieuwe schooljaar vol beweging!

Je bent er bijna!

Dank je wel!

Bevestig je aanmelding

Trek een sprintje naar je mailbox en klik op de link in de mail om je aanmelding te bevestigen. Hinkel voor de zekerheid ook even langs je spambox.

Tot snel, tot Wieblie!

Bedankt

Het is gelukt!

Jij bent een échte Wieblie!

Trek een sprintje naar je mailbox voor verdere informatie en hinkel voor de zekerheid ook even langs je spambox. Tot ziens, tot Wieblie!

Aanmelden gratis account

Het is gelukt!

Bedankt voor je aanmelding.
Jij bent een échte Wieblie!

Trek een sprintje naar je mailbox voor verdere informatie. Hinkel voor de zekerheid ook even langs je spambox. 

Tot ziens, tot Wieblie!