Subsidies voor het (speciaal) basisonderwijs
Subsidie basisvaardigheden (speciaal) basisonderwijs
De subsidie basisvaardigheden komt voort uit het Masterplan basisvaardigheden. Het Masterplan basisvaardigheden is om te komen tot een structureel instrument om de basisvaardigheden aantoonbaar te verbeteren. Met de basisvaardigheden worden de Nederlandse taal, burgerschap en digitale vaardigheden bedoeld. Dit gaat om zowel financiële middelen als om publieke ondersteuning die permanent beschikbaar is voor alle scholen. Meer over de achtergrond kun je vinden op de website van Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen.
Het masterplan is in ontwikkeling, maar nog niet gerealiseerd. Om de tijd te overbruggen is de subsidie basisvaardigheden in het leven geroepen. De afgelopen jaren hebben we met verschillende scholen op dit gebied samengewerkt. Door te kiezen voor een duurzame integratie van bewegend leren, werk je structureel aan het verbeteren van de basisvaardigheden.
BELANGRIJKE TIP
De aanvraagperiode voor komend schooljaar verliep op 14 april. Heeft jouw school subsidie gekregen voor schooljaar 2023/2024? Let er dan op dat je tussen 1 september en 14 oktober 2023 het activiteitenplan inlevert.
Subsidie impuls en innovatie Bewegingsonderwijs
Afgelopen jaren was er ook de subsidie impuls en innovatie Bewegingsonderwijs. Als school ben je verplicht om minstens 2 uur per week bewegingsonderwijs te bieden. Deze subsidie kan worden gebruikt om de verplichte twee uur te halen, extra lessen te geven of om bewegen door de schooldag heen te stimuleren. (bron: www.dus-i.nl)
Onze aanpak voor een duurzame integratie van bewegend leren sluit naadloos aan op deze subsidie. Bewegend leren is geen vervanging van het beweegonderwijs, zoals de gymnastiekuren, maar stimuleert wel de beweging door de dag heen.
Behoefte aan ondersteuning?
Subsidies zijn mooie middelen die je als school voor extra ontwikkeling in kunt zetten. Tegelijkertijd brengt het hele subsidieproces ook veel werk met zich mee. Wij kunnen daarin ondersteunen. We ontwikkelden een aanpak om duurzame integratie van bewegend leren te ondersteunen. Hierbij geven we niet alleen handvatten, maar meten we ook waar je staat en kunnen we voorspellen welke groei je door gaat maken. Tussentijds evalueren we en sturen we bij, zodat we samen aan die groei werken. Aan het einde van de periode vindt er een eindevaluatie plaats.
Wieblie ondersteunt op de volgende punten:
- Subsidie aanvragen
- Opstellen activiteitenplan
- Subsidie effectief besteden
- Verantwoording
Toelichting op de ondersteuning
In samenwerking met onze partner MAZE Subsidies kunnen we ondersteunen bij het indienen van de subsidieaanvraag.
Wanneer je subsidie ontvangt, moet je een activiteitenplan aanleveren. In dit plan beschrijf je de activiteiten waarvoor je de subsidie aanvraagt. Hierin moet je onder andere melden:
- Welke doelen je wilt bereiken
- Hoe de activiteiten bijdragen aan het behalen van deze doelen
- Hoe de activiteiten aansluiten op de doelgroep van de subsidieregeling
Wil je de subsidie insteken op bewegend leren? Wij helpen je naast het opstellen van de doelstellingen ook met het uitvoeren hiervan. Heb je een subsidie toegewezen gekregen, maar deze nog niet besteed? Laat ons helpen om hier een plan voor op te stellen en deze uit te voeren.
Aan het einde van de subsidieperiode dien je te verantwoorden hoe het geld is besteed en welke resultaten je hebt behaald. Dit bespreken we tussentijds en aan het einde samen tijdens onze gezamenlijke evaluaties en verwerk je in het jaarverslag.
Benieuwd naar de mogelijkheden om de subsidie op gebied van bewegend leren in te zetten? Of behoefte aan ondersteuning?