Over Ons

Hoe Wieblie Wieblie werd

Er was eens...

“Met koffiedrinken ga ik de wereld niet veranderen”, dacht Yolanda in maart 2020. Ze had net op de lanceerknop van Wieblie gedrukt en wilde maar één ding: scholen helpen bewegend leren definitief van de grond te tillen. Maar dan echt, niet voor even.

Je moet weten: Yolanda ontwikkelde eerder al het lesprogramma Zit met Pit! dat op heel veel basisscholen is uitgerold. Daarnaast lokt ze al jaren leerkrachten uit hun comfortzone met trainingen in bewegend leren. Maar als er één ding is waar Yolanda de hik van krijgt, dan is het wel dat de energie bij leerkrachten na zo’n training weer veel te snel weglekt. En dat ligt dus niet aan die leerkrachten.

Waar het wel aan ligt? Alle moetjes en doetjes die continu de aandacht van de leerkracht opeisen. Die winnen het van hun urgentiegevoel, enthousiasme en goede voornemens. Wieblie moest daar verandering in brengen door leerkrachten blijvend te inspireren. Dat avontuur ging net beginnen.

En toen ... belde Mark

Mark had eerlijk gezegd zelf niet helemaal scherp waarom Yolanda op zijn bellijst stond. En ook hij had natuurlijk wel wat beters te doen dan oeverloos koffiedrinken. Maar Yolanda vertelde over Wieblie en dát triggerde hem. Hij teleporteerde zichzelf naar Heeze en the rest is history.

Dus ja, toch die kop koffie.
(heel eerlijk: het was thee. Maar dat klinkt veel minder sexy)

De eerste kennismaking ontaardde al snel in een tsunami aan ideeën. Mark en Yolanda zagen allerlei nieuwe mogelijkheden ontstaan. Ze bleken zelfs elkaars ontbrekende puzzelstukje te zijn, want ook Mark zet met ConnectAndPlay in op bewegend leren. En ook hij ziet dat basisscholen meer nodig hebben dan alleen goede middelen als een Active Floor of een Sports Wall. Maar ja, hoe geef je daar invulling aan?

Nou, met Wieblie dus!​

Sinds dat eerste ‘afspraakje’ zien Yolanda en Mark elkaar regelmatig. Hun ideeën voor Wieblie worden steeds meer werkelijkheid en tegelijkertijd worden de ambities steeds groter. Het voelt zo goed dat Wieblie inmiddels van hen samen is. Een virtuele speelplaats voor leerkrachten van alle scholen in Nederland. Met speeltoestellen in de vorm van heldere informatie, kant-en-klare lessen en vooral: een goed overzicht van alle beschikbare kennis op het gebied van bewegend leren. Daarmee hopen Mark en Yolanda het verschil te kunnen maken.

Twee creatieve denkers, wat koffie en een gedeelde toekomstdroom is dus all it takes.

Nieuwsgierig naar ConnectAndPlay?

Lees hoe ConnectAndPlay kinderen en scholen in beweging brengt! 

Nieuw!

De Gouden Weken

Start het nieuwe schooljaar vol beweging!

Je bent er bijna!

Dank je wel!

Bevestig je aanmelding

Trek een sprintje naar je mailbox en klik op de link in de mail om je aanmelding te bevestigen. Hinkel voor de zekerheid ook even langs je spambox.

Tot snel, tot Wieblie!

Bedankt

Het is gelukt!

Jij bent een échte Wieblie!

Trek een sprintje naar je mailbox voor verdere informatie en hinkel voor de zekerheid ook even langs je spambox. Tot ziens, tot Wieblie!

Aanmelden gratis account

Het is gelukt!

Bedankt voor je aanmelding.
Jij bent een échte Wieblie!

Trek een sprintje naar je mailbox voor verdere informatie. Hinkel voor de zekerheid ook even langs je spambox. 

Tot ziens, tot Wieblie!